UNRWA on onnistunut huijaamaan maailman johtajia – tähän asti.

 

Presidentti Trumpin hallinto on ilmoittanut edelleen leikkaavansa 200 miljoonalla dollarilla rahoitusta UNRWA: lle (YK:n arabi- , myöhemmin palestiinalaispakolaisista vastaava järjestö). PLO: n virkamiesveteraani ja nykyinen palestiinalaishallinnon pääneuvottelijana toimiva Erekat syytti presidentti Trumpia ”kiristyksestä”.  ”Tämä on ilmiselvä todiste siitä, että Yhdysvaltojen tuen todellinen tavoite on puuttua muiden kansojen sisäisiin asioihin ja vaikuttaa heidän kansallisiin oikeuksiinsa, ", sanoi Erekat lausunnossaan ja lisäsi, että päätös tuen vähentämisestä "on merkki siitä, että [Washington] on luopunut kansainvälisistä velvoitteistaan", ja Erekat vaati, että "palestiinalaiset hylkäävät kaiken avun, johon sisällytetään ehtoja". Tämä on sama Erekat, joka on sanonut EI jokaiselle rauhanehdotukselle. Ja sama Erekat, joka vain kuukausia sitten kielsi presidentti Trumpia ja USA: ta toimimasta välittäjinä rauhanneuvotteluissa USA:n siirrettyä suurlähetystönsä Jerusalemiin.  Mutta rahaa pitäisi presidentti Trumpin hallinnon jakaa heille entiseen malliin kyselemättä, mihin he sen käyttävät. Tähän käytäntöön aikaisemmat USA:n presidentit ja muiden maiden johtajat ovat palestiinalaiset opettaneet: rahaa on tulvinut ovista ja ikkunoista, mutta mitään selontekoa ei ole vaadittu sen käyttämisestä.

Yhdysvaltojen entiset presidentit ja muiden maiden johtajat ovat aiemmin antautuneet PLO: n ja sen jatkeen, palestiinalaishallinnon harjoittamaan terrorismilla kiristykseen ja ovat painostaneet aina vain Israelia milloin milläkin verukkeella, vaikka esim. Oslon sopimuksissa puhutaan molemmista osapuolista. Palestiinalaishallinnon ensimmäinen askel olisi sopimusten mukaan ollut lopettaa väkivaltaisuudet ja siihen sekä vihaan lietsominen, mutta vaikka se ei ole ottanut edes ensimmäistä sopimuksen velvoittamaa askelta, sitä ei ole tähän mennessä eli kaikkina näinä vuosikymmeninä mitenkään painostettu. Lopultakin maailmalla on presidentti ja johtaja, joka painostaa juuri sitä osapuolta – palestiinalaishallintoa ja Hamasia, jotka ansaitsevat painostuksen, osapuolta, joka on vastuussa kaikesta massiivisesta terrorista sekä vihaan ja väkivaltaan lietsomisesta, osapuolta, joka on sanonut EI jokaiselle sopimukselle.

Yhdysvallat on ollut suurin lahjoittaja UNRWA:lle, joka pitää vuoden 1948 arabipakolaisia ​​edelleen pakolaisina vielä 70 vuoden jälkeenkin sen sijaan, että olisi auttanut asuttamaan heidät uudelleen. Koska ”palestiinalaispakolaisongelmaa” ei ole ratkaistu, yleiskokous on toistuvasti uudistanut UNRWA: n toimeksiannon, josta viimeisin on voimassa kesäkuun loppuun 2020. Kysymystä, miksi sitä ei ole ratkaistu, ei kukaan ole esittänyt, eivätkä lahjoittajamaat ole kyseenalaistaneet UNRWA:n kykyä ratkaista ongelma.

54 prosenttia UNRWA:lle annetuista miljardeista dollareista käytetään UNRWA:n oman ilmoituksen mukaan kouluttamaan UNRWA-kouluissa olevia lapsia. Niin edelliset kuin nykyinenkin palestiinalaishallinnon opetussuunnitelma kuitenkin todistetusti väärentää historiaa ja kasvattaa lapsia vihaan ja väkivaltaan suvaitsevaisuuden ja rauhanomaisen rinnakkaiselon sijasta. Perusesimerkki on, että palestiinalaisten nykyoppikirjoissa Israelista käytetään nimitystä ”sionistinen miehitys”. Niiden mukaan ei ole olemassa valtiota nimeltä Israel vaan koulukartoissa koko alue on nimetty Palestiinaksi.

Hamas-organisaatiolla on virkailijoita niin UNRWA:n henkilökunnassa kuin UNRWA-kouluissa. UNRWA: n sairaalat Gazassa toimivat Hamasin päämajoina. Hamas piilottaa raketteja myös UNRWA-kouluihin ja sairaaloihin. Vaikka UNRWA:n väitetty tavoite on auttaa pakolaisia, heidän todellinen päämääränsä on avustaa Israelin tuhoamisessa, ja kaikki tuo toiminta on rahoitettu ja rahoitetaan USA:sta ja Euroopan lahjoittajamaista kuten Suomesta. Vuonna 2015 Suomi oli 19. suurin rahoittajamaa 52 maasta. Uudempaa tilastoa UNRWA ei esitä sivustollaan.

Rahoitusta yhdelle maailman suurimmista taloudellisista huijauksista (UNRWA) olisi pitänyt leikata jo vuosikymmeniä sitten, mutta kukaan USA: n presidentti tai maailman johtaja ei ole uskaltanut tehdä sitä PLO: n / palestiinalaishallinnon kiristäessä heitä terrorismilla. Onneksi maailmassa on nyt yksi, presidentti Trump, joka tekee, mitä kukaan muu presidentti ei ole tehnyt. Muiden maiden pitäisi uskaltaa seurata perässä, niin saataisiin tuo terrorismin ja korruption pesäke vihdoinkin kuriin.

Israelin tiedotusvälineissä julkaistiin, että presidentti Trump aikoo syyskuussa poistaa neuvottelupöydältä suurimmalta osalta palestiinalaispakolaisstatuksella elävien "paluuoikeudet" Israeliin. Se olisi yksi rohkeimmista yrityksistä koskaan rauhan aikaan saamiseksi ja oikea veto hajottaa UNRWA:n keinotekoinen rakennelma.

Kaikista miljoonista toisen maailmansodan synnyttämistä pakolaisista jäljellä ovat vain ns. ”palestiinalaiset”, jonka nimen Yasser Arafat otti alueen arabeille käyttöön 1960 – luvulla. Suurin osa palestiinalaisarabeista oli 1900 -luvun alkupuoliskolla alueelle naapurimaista laittomasti tulleita arabeja. Arabi-palestiinalaispakolaisiksi UNRWA määritteli "henkilöt, joiden asuinpaikka oli Palestiinan mandaatti 1. 6. 1946 -15.5.1948 ja jotka menettivät sekä kotinsa että toimeentulonsa 1948-luvun konfliktin seurauksena. ” Eli parin vuoden asuminen alueella riitti palestiinalaispakolaisstatuksen saamiseen – kysymyksessä ei siis ollut vuosituhansia alueella asuneet arabit, niin kuin he itse ovat väittäneet. UNRWA käyttää sivustollaan Israelin itsenäisyyssodasta nimitystä ”konflikti”, vaikka kyseessä oli laajamittainen naapuriarabivaltioiden hyökkäys tavoitteena tuhota juuri syntynyt Israelin valtio juutalaisineen.

Vuoden 1948 Israelin itsenäisyyden sodan aikana reilut puoli miljoonaa arabia joko pakeni tai lähti vapaaehtoisesti alueelta. Vertailuksi samoihin aikoihin yli 800 000 juutalaista pakeni arabimaista, mutta yhtäkään heistä ei koskaan tunnustettu pakolaiseksi. Pian sodan jälkeen syntyi UNRWA, jonka toimeksianto oli samanlainen kuin muidenkin YK: n pakolaisten avustustoimistojen, joiden tarkoituksena oli auttaa hallituksia ottamaan vastaan ​​pakolaisia, jotka löysivät turvapaikan heidän maissaan. UNRWA on kuitenkin luonut ennennäkemättömän pakolaisaseman vain palestiinalaisille. Sen sijaan, että UNRWA olisi auttanut heitä aloittamaan uuden elämän uudessa isäntämaassaan, UNRWA muutti näiden pakolaisten aseman pysyväksi ja periytyväksi, jopa adoptoiduille lapsille. Sen sijaan, että olisi ratkaistu arabipakolaisten ongelma (jota myöhemmin kutsuttiin palestiinalaisongelmaksi), siitä tehtiin pysyvä poliittinen pelinappula, agenda Israelia vastaan.

Tänä päivänä UNRWA: n ja palestiinalaisten mukaan reilut viisi miljoonaa pakolaista odottaa "kotiinpaluuta" uutena ”ihmisoikeutena”, joka on varattu vain palestiinalaisille, eli "paluuoikeutena". Selvennyksenä mainittakoon, että ”paluuoikeus” ei palestiinalaisten mukaan koske paluuta vain ns. ”miehitetyille alueille” vaan Tel Aviviin, Haifaan, Ashkeloniin, Ashdodiin…..mikä korostaa sen poliittista agendaa eikä lainkaan ihmisoikeuskysymystä, jollaisena sitä erityisesti BDS kansalaisjärjestöt yrittävät markkinoida.

Toiseksi, kummallisuutena on pidettävä sitä. että vaikka maailmassa on noin 65 miljoonaa muuta pakolaista, joiden keskuudessa työskentelee 5000 avustustyöntekijää, palestiinalaispakolaisstatuksella olevia henkilöitä varten avustavia työntekijöitä on UNRWA:n oman ilmoituksen mukaan peräti 30 000. Outoa on myös se, että Gazan asukkaista reilu puolet luokitellaan ”pakolaisiksi”, vaikka mahdollisessa kahden valtion ratkaisussa Gazan oletetaan kuuluvan palestiinalaisvaltioon. ”Paluuoikeuden” varjolla Hamas on yrittänyt saada oikeutuksen myös väkivaltaisille mielenosoituksilleen Gazan rajalla maailman sympatioita kerjäävällä ”paluumarssin” nimikkeellä. 

Trumpin uusin politiikka, joka tyhjentää UNRWAN, palestiinalaishallinnon ja Hamasin kukkaroita sekä rajoittaa palestiinalaispakolaisstatuksella olevien lukumäärän puoleen miljoonaan 5,3 miljoonan sijasta, on tuhoisa isku palestiinalaisten perverssille haaveelle Israelin tuhoamisesta, minkä vuoksi tällä politiikalla on mahdollisuus pakottaa palestiinalaiset vakaviin rauhanneuvotteluihin, joihin heidän olisi parasta suostua. Länsimaiden tiettyjen poliittisten piirien, Hamasin ja palestiinalaisten on turha pelotella lisääntyvillä väkivaltaisuuksilla. Se on juuri sitä toisen puolen ”kiristystaktiikkaa”, jota se on tähänkin asti harrastanut, mutta johon nyt vihdoinkin pitää saada piste.

 

https://www.unrwa.org/who-we-are

https://www.unrwa.org/who-we-are/organizational-structure

https://www.unrwa.org/sites/default/files/2015_government_donors_and_eu_overall.pdf

The UNRWA Road to Terror: Palestinian Classroom Incitement

https://www.youtube.com/watch?v=SnLIzNGb9gI

http://www.israeltoday.co.il/NewsItem/tabid/178/nid/34719/Default.aspx

https://israelunwired.com/palestinian-authority-attack-president-trump-for-blackmail/

http://helihartikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/178345-islamistinen-%E2%80%9Dpalestiinako-takaisi-kestavan-rauhan-ja-turvan (viittaan tämän kirjoitukseni lähteisiin)

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu