HeliHartikainen Kaikki yhden, yksi kaikkien puolesta

UNRWA on onnistunut huijaamaan maailman johtajia – tähän asti.

 

Presidentti Trumpin hallinto on ilmoittanut edelleen leikkaavansa 200 miljoonalla dollarilla rahoitusta UNRWA: lle (YK:n arabi- , myöhemmin palestiinalaispakolaisista vastaava järjestö). PLO: n virkamiesveteraani ja nykyinen palestiinalaishallinnon pääneuvottelijana toimiva Erekat syytti presidentti Trumpia ”kiristyksestä”.  ”Tämä on ilmiselvä todiste siitä, että Yhdysvaltojen tuen todellinen tavoite on puuttua muiden kansojen sisäisiin asioihin ja vaikuttaa heidän kansallisiin oikeuksiinsa, ", sanoi Erekat lausunnossaan ja lisäsi, että päätös tuen vähentämisestä "on merkki siitä, että [Washington] on luopunut kansainvälisistä velvoitteistaan", ja Erekat vaati, että "palestiinalaiset hylkäävät kaiken avun, johon sisällytetään ehtoja". Tämä on sama Erekat, joka on sanonut EI jokaiselle rauhanehdotukselle. Ja sama Erekat, joka vain kuukausia sitten kielsi presidentti Trumpia ja USA: ta toimimasta välittäjinä rauhanneuvotteluissa USA:n siirrettyä suurlähetystönsä Jerusalemiin.  Mutta rahaa pitäisi presidentti Trumpin hallinnon jakaa heille entiseen malliin kyselemättä, mihin he sen käyttävät. Tähän käytäntöön aikaisemmat USA:n presidentit ja muiden maiden johtajat ovat palestiinalaiset opettaneet: rahaa on tulvinut ovista ja ikkunoista, mutta mitään selontekoa ei ole vaadittu sen käyttämisestä.

Yhdysvaltojen entiset presidentit ja muiden maiden johtajat ovat aiemmin antautuneet PLO: n ja sen jatkeen, palestiinalaishallinnon harjoittamaan terrorismilla kiristykseen ja ovat painostaneet aina vain Israelia milloin milläkin verukkeella, vaikka esim. Oslon sopimuksissa puhutaan molemmista osapuolista. Palestiinalaishallinnon ensimmäinen askel olisi sopimusten mukaan ollut lopettaa väkivaltaisuudet ja siihen sekä vihaan lietsominen, mutta vaikka se ei ole ottanut edes ensimmäistä sopimuksen velvoittamaa askelta, sitä ei ole tähän mennessä eli kaikkina näinä vuosikymmeninä mitenkään painostettu. Lopultakin maailmalla on presidentti ja johtaja, joka painostaa juuri sitä osapuolta - palestiinalaishallintoa ja Hamasia, jotka ansaitsevat painostuksen, osapuolta, joka on vastuussa kaikesta massiivisesta terrorista sekä vihaan ja väkivaltaan lietsomisesta, osapuolta, joka on sanonut EI jokaiselle sopimukselle.

Yhdysvallat on ollut suurin lahjoittaja UNRWA:lle, joka pitää vuoden 1948 arabipakolaisia ​​edelleen pakolaisina vielä 70 vuoden jälkeenkin sen sijaan, että olisi auttanut asuttamaan heidät uudelleen. Koska ”palestiinalaispakolaisongelmaa” ei ole ratkaistu, yleiskokous on toistuvasti uudistanut UNRWA: n toimeksiannon, josta viimeisin on voimassa kesäkuun loppuun 2020. Kysymystä, miksi sitä ei ole ratkaistu, ei kukaan ole esittänyt, eivätkä lahjoittajamaat ole kyseenalaistaneet UNRWA:n kykyä ratkaista ongelma.

54 prosenttia UNRWA:lle annetuista miljardeista dollareista käytetään UNRWA:n oman ilmoituksen mukaan kouluttamaan UNRWA-kouluissa olevia lapsia. Niin edelliset kuin nykyinenkin palestiinalaishallinnon opetussuunnitelma kuitenkin todistetusti väärentää historiaa ja kasvattaa lapsia vihaan ja väkivaltaan suvaitsevaisuuden ja rauhanomaisen rinnakkaiselon sijasta. Perusesimerkki on, että palestiinalaisten nykyoppikirjoissa Israelista käytetään nimitystä ”sionistinen miehitys”. Niiden mukaan ei ole olemassa valtiota nimeltä Israel vaan koulukartoissa koko alue on nimetty Palestiinaksi.

Hamas-organisaatiolla on virkailijoita niin UNRWA:n henkilökunnassa kuin UNRWA-kouluissa. UNRWA: n sairaalat Gazassa toimivat Hamasin päämajoina. Hamas piilottaa raketteja myös UNRWA-kouluihin ja sairaaloihin. Vaikka UNRWA:n väitetty tavoite on auttaa pakolaisia, heidän todellinen päämääränsä on avustaa Israelin tuhoamisessa, ja kaikki tuo toiminta on rahoitettu ja rahoitetaan USA:sta ja Euroopan lahjoittajamaista kuten Suomesta. Vuonna 2015 Suomi oli 19. suurin rahoittajamaa 52 maasta. Uudempaa tilastoa UNRWA ei esitä sivustollaan.

Rahoitusta yhdelle maailman suurimmista taloudellisista huijauksista (UNRWA) olisi pitänyt leikata jo vuosikymmeniä sitten, mutta kukaan USA: n presidentti tai maailman johtaja ei ole uskaltanut tehdä sitä PLO: n / palestiinalaishallinnon kiristäessä heitä terrorismilla. Onneksi maailmassa on nyt yksi, presidentti Trump, joka tekee, mitä kukaan muu presidentti ei ole tehnyt. Muiden maiden pitäisi uskaltaa seurata perässä, niin saataisiin tuo terrorismin ja korruption pesäke vihdoinkin kuriin.

Israelin tiedotusvälineissä julkaistiin, että presidentti Trump aikoo syyskuussa poistaa neuvottelupöydältä suurimmalta osalta palestiinalaispakolaisstatuksella elävien "paluuoikeudet" Israeliin. Se olisi yksi rohkeimmista yrityksistä koskaan rauhan aikaan saamiseksi ja oikea veto hajottaa UNRWA:n keinotekoinen rakennelma.

Kaikista miljoonista toisen maailmansodan synnyttämistä pakolaisista jäljellä ovat vain ns. ”palestiinalaiset”, jonka nimen Yasser Arafat otti alueen arabeille käyttöön 1960 - luvulla. Suurin osa palestiinalaisarabeista oli 1900 -luvun alkupuoliskolla alueelle naapurimaista laittomasti tulleita arabeja. Arabi-palestiinalaispakolaisiksi UNRWA määritteli "henkilöt, joiden asuinpaikka oli Palestiinan mandaatti 1. 6. 1946 -15.5.1948 ja jotka menettivät sekä kotinsa että toimeentulonsa 1948-luvun konfliktin seurauksena. ” Eli parin vuoden asuminen alueella riitti palestiinalaispakolaisstatuksen saamiseen – kysymyksessä ei siis ollut vuosituhansia alueella asuneet arabit, niin kuin he itse ovat väittäneet. UNRWA käyttää sivustollaan Israelin itsenäisyyssodasta nimitystä ”konflikti”, vaikka kyseessä oli laajamittainen naapuriarabivaltioiden hyökkäys tavoitteena tuhota juuri syntynyt Israelin valtio juutalaisineen.

Vuoden 1948 Israelin itsenäisyyden sodan aikana reilut puoli miljoonaa arabia joko pakeni tai lähti vapaaehtoisesti alueelta. Vertailuksi samoihin aikoihin yli 800 000 juutalaista pakeni arabimaista, mutta yhtäkään heistä ei koskaan tunnustettu pakolaiseksi. Pian sodan jälkeen syntyi UNRWA, jonka toimeksianto oli samanlainen kuin muidenkin YK: n pakolaisten avustustoimistojen, joiden tarkoituksena oli auttaa hallituksia ottamaan vastaan ​​pakolaisia, jotka löysivät turvapaikan heidän maissaan. UNRWA on kuitenkin luonut ennennäkemättömän pakolaisaseman vain palestiinalaisille. Sen sijaan, että UNRWA olisi auttanut heitä aloittamaan uuden elämän uudessa isäntämaassaan, UNRWA muutti näiden pakolaisten aseman pysyväksi ja periytyväksi, jopa adoptoiduille lapsille. Sen sijaan, että olisi ratkaistu arabipakolaisten ongelma (jota myöhemmin kutsuttiin palestiinalaisongelmaksi), siitä tehtiin pysyvä poliittinen pelinappula, agenda Israelia vastaan.

Tänä päivänä UNRWA: n ja palestiinalaisten mukaan reilut viisi miljoonaa pakolaista odottaa "kotiinpaluuta" uutena ”ihmisoikeutena”, joka on varattu vain palestiinalaisille, eli "paluuoikeutena". Selvennyksenä mainittakoon, että ”paluuoikeus” ei palestiinalaisten mukaan koske paluuta vain ns. ”miehitetyille alueille” vaan Tel Aviviin, Haifaan, Ashkeloniin, Ashdodiin…..mikä korostaa sen poliittista agendaa eikä lainkaan ihmisoikeuskysymystä, jollaisena sitä erityisesti BDS kansalaisjärjestöt yrittävät markkinoida.

Toiseksi, kummallisuutena on pidettävä sitä. että vaikka maailmassa on noin 65 miljoonaa muuta pakolaista, joiden keskuudessa työskentelee 5000 avustustyöntekijää, palestiinalaispakolaisstatuksella olevia henkilöitä varten avustavia työntekijöitä on UNRWA:n oman ilmoituksen mukaan peräti 30 000. Outoa on myös se, että Gazan asukkaista reilu puolet luokitellaan ”pakolaisiksi”, vaikka mahdollisessa kahden valtion ratkaisussa Gazan oletetaan kuuluvan palestiinalaisvaltioon. ”Paluuoikeuden” varjolla Hamas on yrittänyt saada oikeutuksen myös väkivaltaisille mielenosoituksilleen Gazan rajalla maailman sympatioita kerjäävällä ”paluumarssin” nimikkeellä. 

Trumpin uusin politiikka, joka tyhjentää UNRWAN, palestiinalaishallinnon ja Hamasin kukkaroita sekä rajoittaa palestiinalaispakolaisstatuksella olevien lukumäärän puoleen miljoonaan 5,3 miljoonan sijasta, on tuhoisa isku palestiinalaisten perverssille haaveelle Israelin tuhoamisesta, minkä vuoksi tällä politiikalla on mahdollisuus pakottaa palestiinalaiset vakaviin rauhanneuvotteluihin, joihin heidän olisi parasta suostua. Länsimaiden tiettyjen poliittisten piirien, Hamasin ja palestiinalaisten on turha pelotella lisääntyvillä väkivaltaisuuksilla. Se on juuri sitä toisen puolen ”kiristystaktiikkaa”, jota se on tähänkin asti harrastanut, mutta johon nyt vihdoinkin pitää saada piste.

 

https://www.unrwa.org/who-we-are

https://www.unrwa.org/who-we-are/organizational-structure

https://www.unrwa.org/sites/default/files/2015_government_donors_and_eu_overall.pdf

The UNRWA Road to Terror: Palestinian Classroom Incitement

https://www.youtube.com/watch?v=SnLIzNGb9gI

http://www.israeltoday.co.il/NewsItem/tabid/178/nid/34719/Default.aspx

https://israelunwired.com/palestinian-authority-attack-president-trump-for-blackmail/

http://helihartikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/178345-islamistinen-%E2%80%9Dpalestiinako-takaisi-kestavan-rauhan-ja-turvan (viittaan tämän kirjoitukseni lähteisiin)

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Ennakkosensuuria käyttävät vain ne jotka pelkäävät totuutta. Ja uskon harhoihin jumittuneet suorastaan kammoavat totuutta.

Käyttäjän HeliHartikainen kuva
Heli Hartikainen

Oliko sinulla jotain asiaakin? Hyväksyn vain asiallista kieltä sisältävät kommentit.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Asiahan tuli hyvin selvästi esille: "Ennakkosensuuria käyttävät vain ne jotka pelkäävät totuutta".

Käyttäjän HeliHartikainen kuva
Heli Hartikainen Vastaus kommenttiin #7

Ja se "totuusko" tulisi kommentoijilta? Ennakkosensuuri on niille monille kommentoijille, jotka tykkäävät vain heitellä lokaa eli ovat jumittuneet lapsuuden leikkeihin. Heillä ei ole mitään todellista sanottavaa, ts. he eivät tuo mitään rakennusaineita keskusteluun, joten en hukkaa omaa arvokasta aikaani heidän kanssaan tyhjänpäiväiseen jaaritteluun.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa Vastaus kommenttiin #7

Makkoselle Makkosen kielenkäyttö on itseisarvo, jossa ei asioilla sinänsä ole juuri merkitystä. Siksi on ajantuhlausta upottaa näille markkinoille.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

Huomattavaa, että paluu-oikeus ei yllätys, yllätys koskekkaan ns.miehitettyjä alueita vaan varsinaista ydin-Israelia! Jaffaa, Haifaa,Tel Avivia ja Etelä-Israelin kaupunkeja kokonaisuudessaan.
Tämä on sekä opetuksen että Palestiinalaisten keskinäisten puheiden pääsisältö, ei jokin sivujuonne. Eikä koskaan mediassa näkyvissä!

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

UNRWA ei ole muuttanut mitään pakolaisasemaa, koska muut määrittelyt on hyväksytty vasta myöhemmin:
"According to international law expert Yuval Shany, UNRWA predates the 1950 creation of the UNHCR and the 1951 Convention Relating to the Status of Refugees that sets out a global definition of what is a refugee, which does not include decedents.

According to the UNHCR website: “A refugee is someone who has been forced to flee his or her country because of persecution, war or violence. A refugee has a well-founded fear of persecution for reasons of race, religion, nationality, political opinion or membership in a particular social group. Most likely, they cannot return home or are afraid to do so. War and ethnic, tribal and religious violence are leading causes of refugees fleeing their countries.”

The convention, however, does not apply to individuals who are already recognized as refugees by another agency, such as the Palestinians, said Shany."
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/US-dis...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän HeliHartikainen kuva
Heli Hartikainen

UNRWA:n oli tarkoitus olla vain väliaikainen ratkaisu, joten arabipakolaisille ei ollut määritelty mitään periytyvää pakolaisstatusta. Kun UNGA antoi UNRWAlle mandaatin siinä ei puhuttu jälkeläisistä, jotka perisivät statuksen. Ne on lisätty siihen myöhemmin. UNRWA on kyllä itse ollut UN:n järjestönä vaikuttamassa asiaan. Se, että palestiinalaispakolaiset ylipäätään ovat olemassa ainoina toisen maailmansodan miljoonista pakolaisista, ja että heidän lukunsa sen kun vaan kasvaa em. määrityksistä johtuen, on aivan käsittämätöntä idiotismia. Jordaniassakin asuvat palestiinalaiset luokitellaan edelleen pakolaisiksi vaikka suurella osalla heistä on Jodrdanian kansalaisuus.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kaikki johtuukin oikeastaan tästä:
"“All refugees exist due to a lack of a political solution, not because of the existence of UN agencies (established with the support of the United States) or the provision of humanitarian assistance.

“If UNRWA closed tomorrow, Palestine refugees would continue to be refugees in the absence of a just and lasting political solution and there would still be millions of Palestine refugees in the Middle East,” the UN stated."
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/US-dis...

Välaikaisuutta on tosiaan kestänyt jo aivan liian kauan.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän HeliHartikainen kuva
Heli Hartikainen Vastaus kommenttiin #6

YK siis selittää pakolaisten olemassaolon oikeudenmukaisen ja kestävän poliittisen ratkaisun puutteella ja yrittää pestä kätensä omasta osuudestaan. Asia olisi todellakin ratkaistu jo 70 vuotta sitten ja milloin tahansa näiden 70 vuoden aikana, jos YK (UN) ja sen tähän tarkoitukseen valjastettu UNRWA olisi työskennellyt niiden maiden hallitusten kanssa, joihin arabit pakenivat eli Jordanin, Syyrian ja Libanonin, ja nämä maat olisivat asuttaneet ”veljensä”.

Suurin osa arabeista hyvin todennäköisesti pakeni juuri niihin maihin, joista he olivat alueelle tulleetkin eli omiin kotimaihinsa. Mutta jo silloin naapurimaat, jotka halusivat tuhota Israelin mutta hävisivät sodan, halusivat jättää pakolaiset poliittiseksi pelinappulaksi Israelia vastaan. Ja juuri tämä on se poliittinen ratkaisu, joka puuttuu. Kuten olemme nähneet YK:n loputtomista Israelin vastaisista resoluutioista, YK:lla ei ole halua ratkaista tätä ongelmaa, niin kuin se pitäisi, joten se on hyödytön. UNRWA voidaan varsin hyvin lakkauttaa ja perustaa tilalle instanssi, joka hoitaa homman niin kuin se olisi pitänytkin hoitaa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #10

YK ei valitettavasti määrää asioista tuollakaan, jolloin kaiken ytimessä on yhä puuttuva poliittinen ratkaisu.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän HeliHartikainen kuva
Heli Hartikainen Vastaus kommenttiin #12

Vaikka ei määrää, se ei myöskään ole ottanut jo montakymmentä vuotta sitten kantaa omien jäsenmaidensa Libanonin, Jordanian ja Syyrian haluttomuuteen ratkaista kyseisten pakolaistensa asuttaminen. Siinä se poliittinen ratkaisu olisi ollut. Sen sijaan UNRWAlle on luotu massiivinen organisaatio ja koneisto, josta on tullut itsetarkoitus ja UNRWA vain pitää ruohonjuuritasolla yllä konfliktia. Poliittinen ratkaisu ei todellakaan ole se, että 5,3 miljoonaa keinotekoisesti palestiinalaispakolaisiksi luokiteltua änkeää valloittamaan Israelia, mihin mm. BDS kansalaisjärjestöt tähtäävät. Se yhtälö on täysin absurdi. Alkuperäisistä arabipakolaisistakaan ei ole kuin muutama kymmentuhat jäljellä.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #14

Sen helpompi pitäisi ollakin ongelman järjestäminen.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän HeliHartikainen kuva
Heli Hartikainen Vastaus kommenttiin #17

No, mikäs se ratkaisu sinun näkökulmastasi olisi?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #20

Kaksi valtiota, Israel ja Palestiina, johon valtaosa pakolaisista sijoittuisi (eikä ole edes minun keksimäni idea).

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän HeliHartikainen kuva
Heli Hartikainen Vastaus kommenttiin #23

Eipä todellakaan sinun keksimäsi idea, koska sitä tarjottiin jo v. 1947-48: juutalaiset olivat ainoat, jotka jakosuunnitelman hyväksyivät ja julistautuivat itsenäiseksi valtioksi. Alueella asuneet arabit ja naapuriarabivaltiot sensijaan eivät sitä hyväksyneet vaan aloittivat laajamittaisen sodan tuhotakseen vastasyntyneen juutalaisten valtion ja juutalaiset sen mukana.

Koko arabipakolaisongelmahan syntyi juuri siitä syystä. Arabien tuhovimma osui omaan nilkkaan. Sen jälkeen "palestiinalaisille" on tarjottu useita kertoja omaa valtiota - jopa todella hyviäkin tarjouksia on tehty - mutta he ovat aina vastanneet EI. Miksi? Pääsyynä siihen on, että arabit eivät hyväksy, että juutalaisilla on oma valtio vaan kuten heidän koulukirjoissa opetetaan, heidän tavoitteensa on saada haltuunsa koko alue palestiinan valtioksi.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #25

Kohtalaisen hyviäkin tarjouksia todella on tehty, mutta ota tai jätä -neuvottelutyyli ei valitettavasti herätä luottamusta:
"“Abu Mazen said that he could not decide and that he needed time,” Mr. Olmert writes. “I told him that he was making an historic mistake.

“‘Give me the map so that I can consult with my colleagues,’ he said to me. ‘No,’ I replied. ‘Take the pen and sign now. You’ll never get an offer that is fairer or more just. Don’t hesitate. This is hard for me too, but we don’t have an option of not resolving this.’

“I saw that he was agonizing. In the end he said to me, ‘Give me a few days. I don’t know my way around maps. I propose that tomorrow we meet with two map experts, one from your side and one from our side. If they tell me that everything is all right, we can sign.’ The next day they called and said that Abu Mazen had forgotten that they needed to be in Amman that day, and they asked to postpone the meeting by a week.

“I haven’t met with Abu Mazen since then. The map stayed with me.”

By the time of that meeting, Mr. Olmert was mired in corruption investigations. He resigned days later. Elections the following February brought Mr. Netanyahu to power."
https://www.nytimes.com/2011/01/28/world/middleeas...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän HeliHartikainen kuva
Heli Hartikainen Vastaus kommenttiin #28

Mutta eihän tässäkään tarjouksessa ollut kysymys "ota tai jätä" neuvottelutyylistä. Olmert ja Abbashan olivat jo sopineet näistä hyvin pitkälle. Olmert kiirehti asiaa todennäköisesti sen tähden, että korruptiosyytökset olivat niskassa ja hän tiesi että joutuu lähtemään virastaan. Entäpä muut tarjoukset, esim. Ehud Barakhan oli valmis luopumaan vaikka mistä.....

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa Vastaus kommenttiin #6

Ihan pieni asia ei sekään ole, että Unwra on ainutkertainen YK:n työkalu siksi,
että sen "asiakkaat" ovat kaapanneet koko insituution. Eikä ole pieni se työntekijöiden määrä, joka saa kaikki elämän kulunsa Unrwan pankkitileiltä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hyvä ja asaillinen kirjoitus, kiitos.

Ongelman korjaamista tuolla alueella on yritetty jo vuosikymmeniä. Ilman tulosta. UNWRA ilmeisesti on pelkkä kulissi ja yhden asian rahastusautomaatti. Hamashan ei tunnetusti julistuksineen ole rauhan asialla.

Onnistumisia odotellessa on tosiaan tervettä kokeilla uusia toimintatapoja. Rahoituksen vähentäminen on oiva tapa saada neuvottelukumppani ymmärtämään yhteinen tavoite. Se tavoitehan on rauha alueella.

https://en.wikipedia.org/wiki/International_positi...

https://yle.fi/uutiset/3-9966907

Samuli Karjalainen

Eihän tuo mitään uutta ole. YK:ta ja kehitysapua pitäisi muutenkin uudistaa. Syyriassa iso osa kehitysavusta menee Assadin armeijalle.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Kyllä me valitettavasti olemme valtamedian kertoman armoilla. Sehän kertoo pääasoin tosiasioita. Monissa asioissa se vain jättää toisen puolen kertomatta.

https://yle.fi/uutiset/3-10382640

Ei tässä kerrota miksi. Eikä juuri missään uutisissa kerrota toiminnasta tai sen saamasta kritiikistä. Siksi on käytännössä mahdotonta arvioida ylen ja suomen uutisoinin perusteella kumpi tarina tässä on faktaa.

Tämä toistuu monien asioiden käsittelyssä.

Käyttäjän HeliHartikainen kuva
Heli Hartikainen

Tuo Ylen uutinen on totta siltä osin, että USA teki perjantaina (oma kirjoituksenihan on torstailta) päätöksen lopettaa UNRWAn tukeminen kokonaan. Mutta olet aivan oikeassa siinä, että tässä Ylen uutisessa niinkuin kaikissa muissakin Israelia, hamasia, palestiinalaisia ja jopa presidentti Trumpia koskevissa uutisissa Yle kertoo valitsemansa vihervasuriliberaalisen poliittisen agendansa mukaan valikoidusti vain osan asioista eli ne, jotka Suomessa ovat vain valtamedian (Yle, MTV, Helsingin sanomat, Aamulehti yms) uutisoinnin varassa saavat valitettavasti todella vääristellyn kuvan totuudesta. Kuten esim. tuossa Ylen uutisessa ei kerrota niinkuin totesit, miksi USA on tehnyt tuon päätöksen tai valottanut UNRWAn todellista palestiinalaispakolaispolitiikkaa.

Käyttäjän HeliHartikainen kuva
Heli Hartikainen

USA on valmistellut tätä perjantain päätöstä jo ainakin tammikuusta lähtien syystä, että ”UNRWA on korruptoitunut, tehoton ja sen sijaan, että se ohjaisi rauhaan se pitää yllä konfliktia työllistäessään terroristijärjestön Hamasin jäseniä ja salliessaan kouluissaan opetettavan vääristeltyä, uudelleen kirjoitettua alueen historiaa, edistävän antisemitismia (vihaa ja väkivallan lietsontaa Israelia ja juutalaisia kohtaan) sekä vastustavan rauhanprosessia.
Trumpin hallinnon virkamiesten mukaan UNRWAn on muutettava sekä sääntöjä että toimintatapojaan, jos se haluaa Yhdysvaltain lisärahoitusta.
UNRWAa on myös arvosteltu palestiinalaispakolaisaseman periytyvyydestä riippumatta heidän kansalaisuudestaan tai uudelleensijoittamisestaan muissa maissa. Tämä mahdollistaa UNRWA: n luokittelemaan yli 5 miljoonaa ihmistä "pakolaisiksi", kun taas sen kriitikot väittävät todellisen määrän kymmeniksi tuhansiksi. Kriitikot sanovat, että UNRWA: n strategia on ylläpitää palestiinalaispakolaisongelmaa ratkaisun sijaan.
https://worldisraelnews.com/report-us-to-completel...

Ja jos me mietimme, että Israelin itsenäisyyssodasta on kulunut 70 vuotta, niin vaikka pakolainen olisi ollut tuolloin vauva, hän olisi jo nyt 70 vuotias, joten kaikki alkuperäiset elossa olevat pakolaiset ovat 70-100 vuotiaita, sen nuorempia alkuperäisiä pakolaisia ei ole olemassa.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Mielestäni nyt on hyvä tilaisuus koko UNRWAn lakkauttamiseksi. Tällöin palestiinalaispakolaisten asioita voidaan alkaa hoitamaan kuten muitakin pakolaisia UNHCR:n toimesta. Ja kaiken lisäksi myös tehokkaammin sillä pääsääntöisesti UNHCR - UNRWA:sta poiketen - myös pyrkii ratkomaan pakolaisten kohtaamia ongelmia etsimällä sijoitusratkaisuja pakolaisille ja muille suojelua tarvitseville. Tällaisia ratkaisuja voivat olla esimerkiksi kotiinpaluu, turvapaikkamaahan integroituminen tai sijoittaminen johonkin muuhun maahan.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Ilmeisesti tuen leikkaaminen oli niitä lupauksia, joita Trump oli tehnyt saadakseen taakseen USA:n voimakkaan juutalaislobbyn. Myös suurlähetystön siirtäminen perustui samaan.

Itse en kummastakaan lähi-idän kivikautisista paimentolaisuskonnosta perusta, mutta loputon konflikti heijastuu niin voimakkaasti myös alueen ympäristöön, että sen kertakaikkinen lopettaminen olisi tärkeää. Jos juutalaisväestö siellä haluaa asua, niin se sopii, mutta palestiinalaisten on saatava myös mahdollisuus säälliseen elämään.

Ratkaisu olisi yhdistää palestiinalaisalueet nykyiseen Israeliin ja myöntää kaikille samat kansalaisoikeudet ja luoda yksi sekulaarinen valtio. Israelin armeija lakkautettaisiin ja palestiinalaiset militanttiryhmät riisuttaisiin aseista. YK joukot turvaisivat rajat ja alueeln koskemattomuudelle annettaisiin turvatakuut. Kansainväliset poliisijoukot YK:n ohjauksessa varmistaisivat sisäisen turvallisuuden lyömällä lättyyn jokaista, joka lietsoo levottomuutta. Eikä olisi väliä, onko päässä kipa tai huivi. Muodostettaisiin totuuskomissio, joka käy alueen läpi läntti läntiltä selvittäen sen alkuperäiset omistusolosuhteet. Projekti olisi pitkä ja maksaisi valtavasti, mutta ei nykyinenkään tilanne halpa ole. Valtavat summat, jotka menevät pelkästään Israelin armeijan ylläpitoon sekä palestiinalaisten avustamiseen ovat kaivoon kannettua vettä. Israelin nykyistä valtiorakennetta voisi hyvin käyttää pohjana, koska se sisältää paljon toimivia elementtejä.

Jos jompikumpi osapuoli ei suostuisi ratkaisuun, niin alue julistettaisiin tiukkaan taloussaartoon ja suljettaisiin kansainvälisen yhteisön ulkopuolelle.

Tietenkin tämä kuullostaa yksikertaiselta ja utopistiselta, mutta jos kansainvälinen yhteisö asettuisi riittävän isolla enemmistöllä ajamaan asiaa niin joku tämäntyyppinen ratkaisu voisi olla mahdollinen. Itseltäni on aikaa sitten hävinnyt usko, että vain toinen osapuoli on syypää kaikkeen. Konfliktin osapuolet ovat kaivaneet itselleen niin syvät juoksuhaudat, etteivät ole kykeniä itse löytämään ratkaisua ja sen vuoksi tarvitaan voimakasta ulkopuolista tahoa, joka voi sen tehdä.

Käyttäjän HeliHartikainen kuva
Heli Hartikainen

No, sentään yritit ratkaista, vaikka ratkaisusi utopistinen onkin. Ensinnäkin muslimienemmistöinen ja muutenkin Israelin vastainen YK ei kykenisi tasapuolisuuteen eikä oikeudenmukaisuuteen, mikä on sen toiminnassa tuohon Israel-palestiina konftliktiin nähty jo satoja kertoja. Israel on YK:n mielestä ainoa syyllinen. Toiseksi on myös nähty, että YKn joukot eivät kykene turvaamaan rajoja saatikka sisäistä turvallisuutta. Kolmanneksi kansainvälisellä yhteisöllä ei ole mitään oikeuksia muuttaa suvereenia itsenäistä valtiota. Neljänneksi palestiinalaiset eivät ole tähän mennessä suostuneet elämään rauhanomaisesti juutalaisten kanssa eikä se kaikesta päätellen kuulu edes heidän agendaansa. Israelin vuosibudjettia todellakin syö sekä armeija (70 vuoden aikana se on joutunut käymään useita sotia naapurien agressioita vastaan) että kansalaistensa turvallisuuden ylläpitäminen palestiinalaisterrorismia vastaan.

Toimituksen poiminnat