HeliHartikainen Kaikki yhden, yksi kaikkien puolesta

YK, EU ja valtamedia kunnostautuivat jälleen Hamasin juoksupoikina

 

YK, EU ja läntinen valtamedia epäonnistuivat - jälleen kerran - löytämään oikean syyllisen Gazan rajamellakoihin ja niiden myötä tulleisiin uhreihin. Noilla instansseilla ei ilmeisesti ole olemassakaan kuin yksi sormi ja sekin jäykistyneenä samaan asentoon osoittaen Israelia Hamasin päästessä kuin koira veräjästä.

Perinteisesti YK:n elimiä ja niiden kannanottoja on voinut arvostaa mutta ajan myötä, kun islamilaiset maat ovat kaapanneet YK:n elimet, joita he käyttävät hyökkäämään vain ja ainoastaan Israelia vastaan, YK:sta on tullut epäoikeudenmukainen, epäluotettava ja hyödytön turhake.

Hiljattain YK: n yleiskokous valitsi Qatarin, Kongon ja Pakistanin jäseniksi ihmisoikeusneuvostoonsa, jossa jo entuudestaan oli esim. Saudi-Arabia, Kiina, Kuuba ja Venezuela. Toisin sanoen Sharia-lakeja harjoittavat maat on valittu ihmisoikeuksien vahtikoiriksi! Jopa Iranin kaltainen maa on saanut ”istuimen” YK: n ihmisoikeusneuvostossa. Iran, jossa naisia edelleen kivitetään kuoliaiksi ja homot teloitetaan julkisesti. Yleisesti on tiedossa, millaiset vakavat ihmisoikeusrikkomukset ovat arkipäivää näissä edellä mainituissa maissa. Silti YK:n resoluutioita valmistuu liukuhihnatyönä vain Israelia vastaan, muiden maailman maiden - puppets of the show – toimiessa vain kumileimasimina; johtuneeko tietämättömyydestä, välinpitämättömyydestä vai islamin pelosta. Tuollaista politiikan tekoa ei kuitenkaan voi arvostaa sentin vertaa.

YK: n Israelin vastaisuudella on myös muita puolueellisia tukijoita. Tässäkin konfliktissa on kuunneltu YK: n ihmisoikeusneuvoston (UNHRC) erityisraportoijaa Michael Lynkiä, joka on jäsenenä "Palestiinan tiedekunta” nimisessä ryhmittymässä (F4P), joka taas on osa laajempaa Israelin vastaista BDS liikkeeseen linkittyvää ryhmää. Eipä siis ihme, että hänen ”raportin”-nimiset kertomuksensa ovat yksipuolisia korostaen ihmisoikeusneuvoston kroonista Israelin vastaisuutta. BDS (boycott& sanctions&divestment) -liikkeellä on yhteys terroristijärjestöihin. Sen taustalta löytyy Council of National and Islamic Forces in Palestine, joka on kattojärjestö sellaisille EU:nkin terrorijärjestöiksi määrittelemille järjestöille kuin Hamas, Islamic Jihad ja Popular Front for the Liberation of Palestine. Suomessa BDS -liikettä edustaa mm. Kirkon ulkomaanavun ja Suomen hallituksen rahoittama EAPPI sekä ICAHD. Eli tässäkin Suomen pitäisi tarkistaa, mihin muuhun rikollistoimintaan kuin vihakasvatuksen ja väkivaltaan kiihottamisen tukemiseen isänmaamme varojamme jakelee.

Ne, jotka väittävät (mm. YK, EU valtamedia), että Israelin puolustusvoimien (IDF) ei olisi pitänyt turvautua koviin ammuksiin Gazan mellakoissa, itse asiassa väittävät, että sotilaiden olisi pitänyt odottaa, kunnes katastrofaalinen skenaario olisi toteutunut.

”Nykyään kansainvälisessä oikeudessa on hyväksyttyä, että kovia ammuksia voidaan käyttää vakavan kuoleman tai loukkaantumisuhkan vuoksi ja joissa mikään muu keino ei ole onnistunut vastaamaan uhkaan. Ei ole mitään vaatimusta, että uhkan pitää olla "välitön" - pikemminkin tällaista voimaa voidaan käyttää siinä vaiheessa, kun tilanne on niin uhkaava, että välivaihetta ei ole, jolloin aggressiivinen toiminta voitaisiin estää ennen kuin siitä väistämättä on tulossa ”välitön” uhka.” (brittieversti Richard Kemp)

Tässä tapauksessa Hamasin tarkoituksella luomissa mellakkaolosuhteissa kyse oli nimeen omaan siitä. Israel varoitti monen median välityksellä, että raja-aita-alue on sotilasaluetta, jonne on pääsy kielletty. IDF pudotti myös lentolehtisiä varoittaen gazalaisia tulemasta mellakka-alueelle. IDF käytti varoituslaukauksia ja kyynelkaasua, mikä on normaali tapa hajottaa mellakoita, se käytti tuulikoneita häivyttämään renkaiden poltosta syntynyttä myrkyllistä ja näkymiä estävää savua yms. Mikään näistä ei tehonnut.

Jos terroristit olisivat onnistuneet murtamaan raja-aidan niin, että tuhannet mellakoitsijat olisivat rynnänneet Israelin puolelle, kuolemanuhka olisi ollut välitön niin sotilaille kuin muutaman sadan metrin päässä oleville siviiliasutuksille. IDF ampui vain ne henkilöt, jotka aiheuttivat suurimman uhkan ja kuten olemme kuulleet Hamasin omasta tiedotuksesta, 80 prosenttia kuolleista oli Hamasin tai Islamic Jihadin taistelijoita. Israelin tiedustelupalvelun tiedoista oli jälleen suuri hyöty. Muita uhkaavia mellakoitsijoita IDF ampui vain haavoittavasti.  Joten ”massamurha” syytökset tässäkin konfliktissa ovat suorastaan törkeitä.

Sohvalta on helppo tuomita mutta kukaan näistä YK:n, EU:n tai muista virkamiehistä/poliitikoista tai muista ”asiantuntijoista” ei toistaiseksi ole esittänyt mitään toteuttamiskelpoisia vaihtoehtoisia toimintatapoja estää väkivaltainen tunkeutuminen Israelin puolelle, joka oli ”paluumarssin” tavoite.

Hamasin tärkeänä strategisena tavoitteena oli - niin kuin kaikissa aikaisemmissakin konflikteissa - voittaa medianäkyvyyttä saamalla Israel tappamaan mahdollisimman paljon gazalaisia niin, että otsikot alkavat aina ja päättyvät usein uhrien lukumäärään. Hamas lähettää tarkoituksellisesti naisia ja lapsia etulinjaan, kun taas heidän omat taistelijansa piiloutuvat näiden ihmisten selän taakse. Hamasin johtajat ovat pitkään tunnustaneet tämän taktiikan. Palestiinan lakiasäätävän neuvoston Hamasin jäsen Fathi Hammad ilmoitti jo vuonna 2008: "Palestiinalaisille kuolemasta on tullut teollisuus, jossa naiset, lapset, mujahideenit ja vanhukset kunnostautuvat, joten he ovat muodostaneet ihmiskilpiä näistä ihmisistä haastaakseen sionistisen ”pommikoneen”. Tällä tavalla me kerromme sionistiselle viholliselle: "me haluamme kuolemaa yhtä paljon kuin te haluatte elämää".

Läntinen valtamedia ei ole tässäkään konfliktissa uskaltanut ottaa esiin Hamasia terroristijärjestönä eikä analysoida sen taktiikkaa eikä sitä, mitkä olivat sen todelliset tavoitteet Gazan mellakoissa, niin kuin kaikissa aikaisemmissakin Hamasin organisoimissa konflikteissa. Ei, vaikka Hamasin johtajat itse ovat julkisesti tavoitteensa kertoneet: juutalaisten tuho ja koko Israelista Palestiina. Eli natsi-ideologian mukainen ”final solution”.  

Asettumalla Hamasin puolelle tuomitsemalla Israelin YK, EU ja valtamedia oikeuttavat ja vahvistavat edelleen Hamasin strategiaa. Mikään näistä tahoista ei ole tuominnut eikä edes nuhdellut Hamasin taktiikkaa; ei terroritunneleiden rakentamista (oman kansansa hyvinvoinnin kustannuksella), ei tuhansien poltettujen kumirenkaiden aiheuttamia ympäristömyrkkyjä, ei israelilaisten viljelyspeltojen polttamista ym. aineellista tuhoa, kuten miljoonien eurojen arvoisten humanitaarisen avun rakennuksen, Israelista Gazaan johtavien kaasuputkien ja sähköjohtojen tuhoamista Kerem Shalomissa. He eivät myöskään ole tuominneet lasten tuomista vaaralliselle mellakka-alueelle eikä myöskään sitä, että terroristit tuhosivat raja-aitaa, käyttivät tuliaseita ja asettivat pommeja raja-aidan viereen ja antoivat julkisia uhkauksia kuten Hamasin Gazan johtaja Yahya Sinwar. Hän julisti arabimediassa, että he ryntäävät Israeliin, ”repivät israelilaisten sydämet” ja ”syövät israelilaisten maksaa”. Käydessään mellakka-alueella hän muistutti, että ”vihollisen kanssa ei tehdä rauhaa eikä kukaan voi pakottaa meitä tekemään rauhaa.” Viime vuoden lopulla Sinwar sanoi, ettei kukaan pysty pakottamaan heitä tunnustamaan Israelia. ”Me keskustelemme siitä, milloin pyyhimme Israelin pois. Kukaan ei voi riisua Hamasia aseista”.

Miksi siis YK, EU – Suomikin - ja valtamedia pelaavat jatkuvasti Hamasin pussiin? Jokin tässä hommassa mättää pahimman kerran eikä se ole Israel.

 

https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5215710,00.html

https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/236972

https://www.gatestoneinstitute.org/12316/hamas-violence-media

https://www.gatestoneinstitute.org/12303/gaza-border-violence

https:// Hamas leader Yahya Sinwar - We Will Tear Out Their Hearts - April 6, 2018

https://www.memri.org/tv/senior-hamas-official-mahmoud-zahhar-on-gaza-pr...

https://www.youtube.com/watch?v=5MxI_XENV9Y Hamas is destroying Gaza

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Minkäs sille mahtaa, jos Hamas osaa propagandanteon paremmin kuin israelilaiset ja Israel puolestaan menee aina samaan ansaan käyttämällä suhteetonta väkivaltaa. Miedompiakin ja tehokkaita keinoja on, mutta eipä vain ole aikaisemmin tullut IDF:lle mieleen, vaikka rajapoliisille asia on valjennut 10 vuotta sitten.
https://www.jpost.com/Israel/Border-police-use-Sku...
https://www.jpost.com/Israel-News/Shoko-drone-read...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän HeliHartikainen kuva
Heli Hartikainen

Hello Kalevi, et kai vakavissasi usko, että skunkkiveden pudottaminen olisi luonut happy endingin tuon tasoiseen mellakointiin? Eiköhän Israel ole sitäkin harkinnut jo aikaisemmin, koska se on heidän keksintönsä. Vaikka mellakoijat olisivat päättäneet mennä suihkuun välillä, he olisivat palanneet. Mutta tuskinpa olisivat hajun takia edes lähteneet, kun kumirenkaiden poltosta aiheutuneet myrkylliset karmeat hajutkaan eivät heitä haitanneet, eikä myöskään kyynelkaasu, joten skunkkivesi ei kuulosta sen tehokkaammalta keinolta. Hamas ei säikähtänyt edes kovia panoksia, koska he ovat terroristeja, eivät mielenosoittajia. Toisekseen Israel ei ”mene Hamasin ansaan” eikä nytkään käyttänyt suhteetonta väkivaltaa, vaan se osaa kyllä arvioida 70 vuoden kokemuksesta, milloin sen on pakko oman turvallisuuden vuoksi toimia. Mutta silloinkin se osaa poimia ja tähdätä todelliseen uhkaan, mikä oli ilmeistä tässäkin tilanteessa. Sen sijaan maailma menee aina Hamasin ansaan ja keskittyy tuomitsemaan väärää kohdetta, mutta sehän on pelkkää poliittista peliä, jonka varjolla voi harjoittaa antisemitismiä. Mitäpä jos maailma kokeilisi toimia päinvastoin eli tuomita oikean syyllisen Hamasin ja sen kaikki toimet myös hallinnoiman kansansa kurjistamisen.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kyllä se olisi olut hyvä alku ennen kovilla ampumista (kts. 25 - 29).
http://opil.ouplaw.com/view/10.1093/law:epil/97801...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän HeliHartikainen kuva
Heli Hartikainen Vastaus kommenttiin #3

Hamas on terroristijärjestö, joka on tuonut tavoitteensa Israelin suhteen - myös tämän heidän ”paluumarssinsa” tavoitteet - useita kertoja ja hyvin selkeästi esiin. He myös toiminnallaan jälleen osoittivat, että he tarkoittavat täyttä totta. Kirjoitit: ”Kyllä se olisi ollut hyvä alku”. Israel teki monia ”hyviä alkuja”, mutta terroristit eivät piittaa muusta kuin marttyyriudesta ja sen kautta medianäkyvyydestä. Kuten kirjoitin, sohvalta on helppo tuomita ja olla ”asiantuntija”, mutta Israel on erittäin kokenut tällaisissa tilanteissa ja reagoi välittömään uhkaan sekä ”kun tilanne on niin uhkaava, että välivaihetta ei ole, jolloin aggressiivinen toiminta voitaisiin estää ennen kuin siitä väistämättä on tulossa ”välitön” uhka”, kuten brittieversti Kemp totesi.

Israelin Brig. Gen. Ronen Manelis kutsui useita sotilaallisia uhkia, joita Israel kohtasi esim. maanantaina 14.5 "ennennäkemättömiksi".
Poiminta lähteestäsi: ”The attacking…..rapidly reinforces its new positions, then the victim State will be unable to reverse the effects of the attack without employing a far greater degree of force. To prohibit it from doing so would be to reward the initial unlawful attack and place the victim State at a disadvantage which is wholly unreasonable. There is no indication that international law requires such an unjust conclusion. Whether the victim State’s use of force in self-defence meets the criterion of proportionality depends NOT UPON its relation to the force initially used, but upon whether it is required in order to REVERSE THE EFFECTS of the armed attack”.
Skunkkivedet ei auta, kun Hamas on päättänyt tunkeutua Israeliin. He ymmärtävät vain ”voimaa”.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa Vastaus kommenttiin #5

Tuli mieleen ihan sama, että aistit harjaantuvat käytännön turvallisuustyössä havaitsemaan kyllä milloin on varaa lievempään lähestymiseen, milloin yksinkertaisesti siinä menee henki.

Tässä Kempf, jolla kokemus jihad-armeijasta Afganistanista ja täysin toisenlaisista keinoista käydä sotaa, kuin mihin itse olemme tottuneet:

Col. Kemp to UN Gaza session: "Hamas seeks destruction of Israel and murder of Jews everywhere" - UN Watch
UNWATCH.ORG

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa Vastaus kommenttiin #3

Ne, jotka väittävät (mm. YK, EU valtamedia), että Israelin puolustusvoimien (IDF) ei olisi pitänyt turvautua koviin ammuksiin Gazan mellakoissa, itse asiassa väittävät, että sotilaiden olisi pitänyt odottaa, kunnes katastrofaalinen skenaario olisi toteutunut.

Aistittava kiihkeys ja rajuus tilanteessa on kokonaan jätetty myös huomiotta.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto Vastaus kommenttiin #14

Kuinkahan olisi käynyt jos Israel olisi toiminut kuten Suomi toimi 2015 päästämällä maahan lähes 40 000 mielenosoittajaa?

Käyttäjän HeliHartikainen kuva
Heli Hartikainen Vastaus kommenttiin #16

Tämä sinun vertauksesi ontuu pahasti, koska ensinnäkin Suomeen päästetyt pakolaiset tulivat useista maista, he eivät tulleet yhtä aikaa rynnäköllä eivätkä he olleet terroristijärjestön organisoimia Hamasin mellakoijia vaan eri maista kotoisin olevia pakolaisia. He eivät uhonneet tulla selkeänä tavoitteenaan rynnätä Suomen kaupunkeihin ja kyliin tappamaan suomalaisia. Jos näin olisi ollut, Suomi olisi satavarmasti toiminut toisin.

Gazan rajan mellakat olivat Hamasin ja muiden terroristijärjestöjen huolella ajan kanssa suunnittelemia ja organisoimia Israeliin väkivalloin tunkeutumisyrityksiä. Heidän omien suunnitelmien ja johtajien julistuksen mukaan (joista katkelmia kirjoituksessani), heille ei olisi riittänyt vain päästä maahan vaan suunnitelmana oli tappaa juutalaisia ja valloittaa maa. Lähimmät Israelin siviiliasutukset ovat vain muutaman sadan metrin päässä raja-aidasta. Sulla olisi varmaankin ollut turvallinen olo asua siellä, jos terroristit olisivat onnistuneet yrityksissään.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa Vastaus kommenttiin #3

Sattui Kalevi vielä tämäkin niin sopivasti, että ihan pakko ottaa näkyviin:
Todella vilpittömällä ja aralla sydämellä kirjoittaa tämä sotilaspoika yhdysvaltoihin, kuinka he yrittivät viimeisen päälle välttää ampumista ja vahingoittamista

I Was at the Gaza Border, We Did All We Could to Avoid Killing
What I saw and heard was a supreme effort from our side to prevent, in every possible way, Palestinian deaths and injuries.

http://www.aish.com/jw/id/I-Was-at-the-Gaza-Border...

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

KK: "Minkäs sille mahtaa, jos Hamas osaa propagandanteon paremmin kuin israelilaiset ja Israel puolestaan menee aina samaan ansaan käyttämällä suhteetonta väkivaltaa."

Minkäs sille mahtaa että Israelin puolustusjärjestelmä on hiottu pakon edessä huipputehokkaaksi ja hyökkääjällä taas marttyyriys tavoiteltava päämäärä - win-win?. Väkivalta ei mielestäni ollut lainkaan suhteetonta sillä mikä olisi ollut vaihtoehto, siis toimiva sellainen; varmasti IDF niitä harkitsi tietäessään vastustajan propakandatavoitteet.

Poikkeavaa aikaisempiin Gazan kahakoihin oli nyt, että kahta gazalaissiviiliä kohden kuoli kahdeksan terroristia/taistelijaa (1:5) kun aiemmissa yhteenotoissa suhde oli kaksi siviiliä yhtä taistelijaa kohden (2:1) joka sekin on hyvin alhainen suhdeluku vastaaviin konflikteihin verraten joissa lukema on ollut 4:1-8:1.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

No eihän siinä sitten mitään, jos halutaan mennä sapelinkalistelulla eteen päin. Mutta ei se Isralin mainetta paranna.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän HeliHartikainen kuva
Heli Hartikainen Vastaus kommenttiin #6

Parantaako se Hamasin mainetta? Ainakin sitä suojellaan ja paijataan mennen tullen. Israel "kalistelee sapeleita" vain, jos sille kalistellaan. Jos Hamasin sapelinkalistelijat olisivat pysyneet kaukana raja-aidasta ja pitäytyneet "rauhanomaiseen mielenosoitukseen", jona sitä mainostettiin ja joksi meidänkin ulkoministeri älysi EU linjauksen selän takana mellakat nimetä, yhtään kuolonuhria ei olisi tullut. Olemmeko Kalevi edes tästä samaa mieltä?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #8

Tokkopa se Hamasin mainetta parantaa, mutta terroristijärjestöllä tuskin voikaan olla hyvää mainetta. Mainitsemillasi premisseillä kuolonuhreja ei ehkä tosiaan olisi tullut. Mutta kun Hamas provosoi, Israel provosoitui kuten ensimmäisessä kommentissani totean.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa Vastaus kommenttiin #9

Provosointi on aika kaukana maahantunkeutumisesta.
Ja meininki hyvin tarkkaan kerrottu: viiteen lähimpään juutalaiskylään, joihin nopeimmat kulkureititkin oli ohjeistettu karttoihin.

Käyttäjän MiikkaHeikkinen kuva
Miikka Heikkinen

Hyvä kirjoitus, Heli. Huomaa, että olet perehtynyt aiheeseen toisin kuin eräät kommentoijat. Eipä tuohon tarvitse mitään lisätä.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

YK-osuus erityisen hyvä, ja muutenkin hyvä kirjoitus.

Michael Linkinkin asemoituminen BDS-liikkeeseen selkeyttää sitä, mistä on kyse; ihmisoikeusretoriikkaan kätkeytyvästä tuhoagendasta.

"Michael Lynkiä, joka on jäsenenä "Palestiinan tiedekunta” nimisessä ryhmittymässä (F4P), joka taas on osa laajempaa Israelin vastaista BDS liikkeeseen linkittyvää ryhmää." -Heli

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

Toinen videoclipeistäsi sisältää huiman todisteen Hizzbollahilta/ Iranilta opitun kaupunkisota-mallin ihmiskilpi-puolustuksen menetelmistä.
Kuvan järeä raketti, joka ei ole mikään pikku-venäläiskatjushka, on laukaisuasennossa kerrostalon takapihalla.
Mitä se tarkoittaa?
.
sitä, että kohta tuon laukaisun tapahduttua, israelin puolustusvoimien, IDF- satelliittijärjestelmä paikantaa laukaisupaikan, joka on siviilien asuttama kerrostalo ja vastaisku tulee näin sinne kuin tilauksesta! Tilaajana Hamas!
https://youtu.be/5MxI_XENV9Y?t=17

Toimituksen poiminnat