HeliHartikainen Kaikki yhden, yksi kaikkien puolesta

Kuka suvaitsee tai syrjii ketä?

SETA, vihreä ja vasemmisto seuranaan ovat ottaneet suureksi tehtäväkseen ajaa pitemmälle ns. seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asiaa. Päiväkodeissa ja kouluissa ei saa enää heidän mielestään käyttää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä ”syrjiviä” nimikkeitä ”tytöt” ja ”pojat”; ammattinimikkeistäkin ollaan huolissaan, esim. ettei vaan näkyisi sukupuolivähemmistöjä ”syrjivää” sanaa ”mies” jossain nimikkeessä. Yleisten vessojen ovista pitäisi poistaa sukupuolivähemmistöjä ”syrjivät” naista ja miestä esittävät kuvat. Jne, jne.  Näin kuulemma profiloiduttaisiin suvaitsevaisemmiksi...

Kysymys kuuluu: suvaitsevaisemmiksi ketä kohtaan? Ei ainakaan tyttöjä ja poikia, naisia ja miehiä kohtaan. Maalaisjärjellä ajateltuna selkeä johtopäätös on, että SETA ja kumppanit eivät itse suvaitse ”tyttöjä”, ”poikia”, ”naisia”, ”miehiä” ja suorastaan pyrkivät viemään heidät ”syrjittyyn” asemaan ja kaventamaan heidän itsemääräämisoikeuttaan! Huomautan ja jopa korostan kuitenkin, että meitä tyttöjä, naisia, poikia ja miehiä on moninkertaisesti ylivoimainen enemmistö ja meillä on oikeus olla. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistökö määräilee meitä, mitä nimikkeitä saamme tai emme saa itsestämme käyttää? Lainsäätäjät ja virkamiehet, herätys!

Kun on kysymys tytöistä ja pojista, naisista ja miehistä, se on täysin luonnollinen olotila; he eivät voi muuttua ykskaks sukupuoleltaan neutraaleiksi. Sellaista ei ole olemassakaan. SETAn ja kumppaneiden pyrkimykset luovat pelkästään hämmennystä lasten ja nuorten terveeseen sukupuoli-identiteettiin. Lapsen synnyttämiseen tarvitaan mies ja nainen, lapsen kasvattamiseen äiti ja isä, tai ainakin turvalliset ROOLImallit – kaikki muu on jo lastensuojelullinen asia.

Mitä tulee yhteisiin vessoihin, niin itse naisena kyllä käyn mieluummin naisten vessassa, jossa yleensä on hygieenisemmät tavat…… Myös turvallisuusnäkökohdat pitää ottaa huomioon – tässä kysymyksessä jokainen voi käyttää maalaisjärkeään, jos sitä vielä on tallella. Olen tyttö ja nainen ja tolkun suomalainen.

 

Heli Hartikainen

sosiaalialan opettaja

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

22Suosittele

22 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Raikasta ja pilaantumatonta tekstiä. Kiitos paljon! :)

Käyttäjän kuoppari kuva
Ari Kuoppa-aho

Eiköhän se tarkoitus oli kuitenkin että jokaista kohdeltaisiin yksilönä eikä jonkun viiteryhmän mukaisesti, eli juurikin vapautta olla ja tulla kohdelluksi omana itsenämme (koskee sekä tyttöjä että poikia).

Sukupuolittuneet ammattinimikkeet ovat aikansa eläneitä ja tulisi muuttaa vanhentuneina, tämän ymmärtänee suurinosa kansalaisista vaikkei vihervasemmistoa edustaisikaan.

Käyttäjän HeliHartikainen kuva
Heli Hartikainen

Kysymys on yleisistä linjauksista ja periaatteista, ei yksilön kohtelemisesta.Jos tyttö-poika-nainen-mies nimikkeiden käyttöä paheksutaan sen tähden, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt kokevat sen ”loukkaavana” ja ”syrjivänä”, niin se ei todellakaan ole riittävä peruste, niiden käytön kieltämiseen. Sitä paitsi sehän loukkaisi ja syrjisi monella tavalla meitä tyttöjä, poikia, naisia, miehiä, jotka tiedämme, keitä olemme. ”Loukkaantuminen” on yksilöllistä. Yhteiskunnan muuttaminen jokaisen yksilön ”loukkaantumisten” mukaan on suorastaan mahdotonta. Ammattinimikkeiden muuttaminen sukupuolettomiksi kuuluu vain pienenä murto-osana näihin setalaisten pyrkimyksiin, perinteisten arvojen murentamiseen.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Teistä on siis oikein sanoa vaikkapa luokassa, että ”pojat hiljaa”, jos yksi tai kaksi poikaa pitää meteliä kesken tunnin. Tällainen sukupuolittunut kielenkäyttö, jossa vaikkapa kaikki luokan pojat , ne hyväkäytöksisetkin, samaistetaan pariin häirikköön, on yksinertaisesti väärin. Miksi yleensäkään sukupuolen perusteella pitäisi tehdä yleistyksiä tai kategorisoida oppilaita opetustilanteessa. Jokainen oppilas on yksilö, ei sukupuolen tai vaikkapa asuinaluuensa tai sukunsa edustaja. Armeijassakin on päästy simputtamisesta eroon, miksi koulumaailmassa tällaista pitäisi olla?

Timo Ala-Harja

Siis!!hetkinen.Onko poikien kutsuminen pojiksi mielestäsi simputtamista??.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Simputtaminen on sitä, että yksi mokaa ja kaikki kärsii.

Hannu Töyri Vastaus kommenttiin #12

(12) Sekoilet jutussa, ei muut kärsi. Kyllä muut oppilaat ymmärtävät ketä tarkoitetaan.

Käyttäjän HeliHartikainen kuva
Heli Hartikainen

Koulussa opettajat kyllä pääsääntöisesti tuntevat oppilaansa ja sanovat vaikkapa tyyliin "Jiri, olepa hiljaa".

Käyttäjän MerjaNyberg1 kuva
Merja Kaarina

Aika huono esimerkki. Tuskin luokassa kukaan hyvin käyttäytyvä poika ahdistuu siitä, että häiriköille sanotaan: pojat hiljaa. Yleensä on aika ilmeistä ketä sillä tarkoitetaan.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

On aivan oikein. Tiesin kyllä, että minuakin sillä tarkoitetaan.

Kaisa Nyström

Kiitos tästä ! Juuri näin ajattelen minäkin. Minusta minun naisen arvo yritetään tällaisilla saattaa vähemmän arvokkaaksi, jopa häpeälliseksi. Minulla on edelleen poika ja tyttö, jotka haluavat heitä kutsuttavan tytöksi ja pojaksi. Demokratia toimii enemmistön ehdoilla, miksi nyt seurataan sokeasti ja nöyrästi vähemmistön mielipidettä ?

Timo Ala-Harja

Niinpä.Tuntuu että tämä maa on mennyt aivan sekaisin tuon tasa-arvo vouhottamisen kanssa.Kai nyt sentään miehet ovat miehiä ja naiset naisia,tytöt tyttöjä,pojat poikia eivätkä jotain ihmeen sukupuolettomia olioita.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kun katsoo minkälaisia asioita tuon tasa-arvon nimissä ajetaan, väistämätön johtopäätös on, että sillä "tasa-arvolla" on yhtä paljon tekemistä todellisen tasa-arvon kanssa kuin kansandemokratialla oli demokratian kanssa. Ei sinällään mitenkään yllättävää. Kun juuret ovat samat niin hedelmistäkin tuppaa tulemaan samanlaisia.

Käyttäjän SannaKarppinen1 kuva
Sanna Karppinen

olen samaa mieltä kirjoittajan kanssa . minua kutsutaan tytöksi, naiseksi, äidikdi ja prinsessaksi ja joskus jopa akaksi mutta siihen yleensä vastaan että " aikamoinen olenkin eli kiitos kohteliaisuudesta" onko nyky ihmiset niin pinnallisia ja herneet nenään liian helposti ottavia kun pitää tälläiset määritelmät kieltää? aika lapsellista suuttua jos joku sanoo tyttö tai poika. ja jos jotain ottaa niin sielusta niin eikö silloin olisi paikallaan käydä hoidossa kun ruveta vaatimaan että muut rupeaisi elämään sen ihmisen mukaan joka saa itkupotku raivarin pienistäkin asioista. minua on kiusattu, nimitelty ja haukuttu ja selvisin siitä ja vieläpä parempana kuin ennen.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Mikä ihme meitä ihmisiä vaivaa? Miksi ei saisi sanoa tyttöjä tytöiksi ja poikia pojiksi? Ja onhan niin että mies, joka tuntee itsensä naiseksi voi lääketieteen avulla muuttua naiseksi, ei hänkään halua olla neutraali. Joskus syntyy vauvoja, joiden sukupuoli ei ole täysin selvä, nämä ovat kuitenkin harvinaisia poikkeuksia. Suurin osa meistä on selkeästi tyttöjä, poikia, miehiä ja naisia.

Lea Zevulun

Jos sukupuoliroolit ovat yhdentekevia jopa siina maarin, ettei sukupuolen mukaan saa nimittaa ihmisia, miksi sitten kuitenkin on niin tarkeaa muuttaa jonkun sukupuolijos han sita haluaa, ja siihen viela tuhlata isot rahat ja resurssit? Tosi skitsoa touhua.

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström

Kirjoituksen pointti on siinä, että olisi kiellettyä kutsua tyttöjä tytöiksi ja poikia pojiksi. Mitään sellaista ei ole missään sanottu, lukekaa vaikka Opetushallituksen opas Tasa-arvotyö on taitolaji.

Toinen pointti on se, että kaiken takana on Seta. Sukupuolten tasa-arvo on kuitenkin mitä suurimmassa määrin naisten ja miesten eli enemmistön asia.

Ja juu, minäkin olen nainen, mutta on minulla nimikin ja jos minua vähättelymielessä tytötellään, suutun kuin turkinpippuri.

Käyttäjän HeliHartikainen kuva
Heli Hartikainen

Itse olen toki lukenut mainitsemasi opetushallituksen oppaan, jonka nimenä on Tasa-arvotyö on taitolaji.
Nimestä päätellen voisi luulla, että siinä käsiteltäisiin muitakin tasa-arvotyöhön liittyviä asioita kuin vain ”sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien tasa-arvon toteutumista tasa-arvolain edellyttämällä tavalla”, mikä on todellakin outoa.

Yhdenvertaisuuslaki (1325/2014) kieltää syrjinnän iän, alkuperän, kansalaisuuden, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, poliittisen toiminnan, ammattiyhdistystoiminnan, perhesuhteiden, terveydentilan, vammaisuuden, seksuaalisen suuntautumisen tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.

Mutta opetushallitus on kirjoittanut tarkoituksen hakuisen 82 sivuisen tasa-arvotyötä käsittelevän oppaan, jossa on käsitelty vain tuota yhtä pientä ryhmää.
Opetushallituksen mielestä ei pitäisi puhua tytöistä ja pojista, koska ”sukupuoli on vain yksi ominaisuus monien ominaisuuksien joukossa. Sen jatkuva mainitseminen antaa lapselle ylikorostuneen käsityksen sukupuolen merkityksestä.” Lisää poimintoja oppaan sivuilta:
”Kielten opiskelussa esim. opetellaan tunnistamaan kohdekielen sukupuolittuneita rakenteita ja sanastoa. Opetellaan myös sukupuolen moninaisuudelle tilaa antavia persoonapronomineja (hon, han - hen; she, he - ze) sekä sukupuolineutraaleja ja naisten siviilisäätyä määrittelemättömiä puhuttelusanoja (Mr, Ms, Mrs - Mx).
Opetuksen tulee olla sukupuolitietoista, jossa sukupuolen moninaisuus huomioidaan.
Opetuksessa tulee käsitellä sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä. Opetuksessa voidaan myös tarkastella eri kulttuureiden ja lähtömaiden sukupuolikäsityksiä ja -rooleja sekä pohtia sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien tasa-arvon toteutumista tasa-arvolain edellyttämällä tavalla sekä Suomessa että muualla.
Sukupuolitietoisessa koulussa vallitsee tasa-arvoa ja sukupuolen moninaisuutta arvostava ilmapiiri.”

Tässä vielä lukijoillehelposti luettavassa muodossa http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016101822479376_u...

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström

Olemmekohan varmasti lukeneet saman julkaisun, kun minun saamani käsitys on aivan toinen? Oppaasta 90% käsittelee nimenomaan tyttöjen ja poikien tasa-arvoa. Sukupuolen moninaisuus mainitaan kyllä useaan otteeseen, mutta sen käsittelyn osuus jää pieneksi.

Miksi haluat antaa kuvan, että opas olisi keskittynyt sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoon?

Käyttäjän HeliHartikainen kuva
Heli Hartikainen Vastaus kommenttiin #22

No ehkä olet lukenut erivärisillä silmälaseilla... Media sai samanlaisen kuvan oppaasta kuin minä ja monet muut. Totesin kyllä sinulle edellisessä vastauksessani, että tasa-arvon käsittely oppaassa oli perin outoa, koska tasa-arvo ja yhdenvertaisuuslaki luettelee pitkän listan asioita, joita tasa-arvotyössä pitäisi ottaa huomioon mutta opetushallituksen opas jumittaa vain sukupuolissa ja niiden "moninaisuudessa".

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

"SETA, vihreä ja vasemmisto seuranaan ovat ottaneet suureksi tehtäväkseen ajaa pitemmälle ns. seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asiaa."

Jo ensimmäinen lauseesi jää puutteelliseksi, sillä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmis- ja perusoikeuksien yhdenvertaista toteutumista edistävät muutkin tahot kuin tuossa mainitut.

Tasapuolisuuden vuoksi mainittakoon tässä yhteydessä esimerkikkinä Kokoomus, jonka piirissä yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistäminen ovat tavotteina puolueen sisäisiin arvoihin lomittuneita :

http://kasary.fi/kasary-jaa-mika/

Käyttäjän HeliHartikainen kuva
Heli Hartikainen

Puolueista vihreät ja vasemmisto ovat kuitenkin julkisuudessa olleet eniten esillä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asioissa.

Käyttäjän EliasRantanen kuva
Elias Rantanen

Kiitos Heli Hartikainen. Tosiaan meitä, jotka emme tahdo tulla aivopestyä genrer höttöön on paljon, paljon ja meillä on omat oikeutemme käyttää itsestämme myös tulevaisuudessa, ja lapsillamme ja lapsemme lapsilla oikeita, luonnollisia ja aitoja nimikkeitä poikina ja tyttöinä, miehinä ja naisina, joita todella olemme ja tulemme olemaan. Tämä realiteetti ei syrji ketään.

Arto Jääskeläinen

Setan toiminta nuorten keskuudessa näkyy jo haitallisella tavalla terveydenhoidon kuormituksessa ja tilastoissa:

http://artojaaskelainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Käyttäjän HeliHartikainen kuva
Heli Hartikainen

Kiitos Arto! Kannattaapa, lukijat, käydä Artonkin sivuilla.
Sieltä poimittua: http://setakielto.fi/

Käyttäjän ylepola kuva
Sakari "Ykä" Lepola

Hyvä Heli, Oikein hyvä kirjoitus. Ehkä pieni miinus tuosta hygieniaosuudesta... :) :)

Käyttäjän HeliHartikainen kuva
Heli Hartikainen

Noh :)), kirjoitinkin naisten vessoista: "yleensä hygieenisemmät tavat"....juuri sinun jäljiltäsi miesten vessa on tietysti siisti :))

Toimituksen poiminnat